ALPHA

MOZAIEK GROW » ALPHA

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, fysiek of online? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof?
Dan is een Alpha cursus iets voor jou! In dit Corona-tijdperk bieden we de fysieke Alpha cursus in aangepaste vorm aan en bieden we ook de mogelijkheid om de Alpha cursus in een online variant te volgen.

"Door deel te nemen aan Alpha heb ik ontdekt dat ik nooit meer eenzaam hoef te zijn en dat ik dankbaar kan zijn voor het leven!"

"Mijn gespreksleiders hebben Jezus laten zien. Ik weet nu wie Hij werkelijk is. Hun vragen, antwoorden maar ook oprechte belangstelling hebben mij doen besluiten om mij vandaag te laten dopen."

"Met frisse tegenzin nam ik deel aan Alpha en ik kan nu zeggen dat het een prachtige aanvulling op mijn geloof is geworden. Het geloof doet er toe!"

"Dit was een geweldige ervaring. Het heeft mijn leven verrijkt. Ook ik heb al mijn verdriet, twijfel en zorg opgeschreven en aan het kruis gespijkerd. Dit betekende een doorbraak in mijn leven. God houdt van mij!"
 

Wat is de Alpha?

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?

Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

 

Wat kun je verwachten?

Fysieke cursus

We bieden een Alpha-cursus in aangepaste vorm. Tijdens 10 achtereenvolgende avonden en een weekend volgen we het programma van de cursus. Rekening houdend met de RIVM richtlijnen houden we geen gezamenlijke maaltijd maar starten we om 19.30 uur met koffie/thee. De eigentijdse, boeiende inleiding op het specifieke thema van de cursusavond wordt in een zaal gepresenteerd met voldoende aangepaste zitruimte. Ook de gesprekken over het thema vinden daarna plaats in kleine groepjes met voldoende onderlinge ruimte. 

Online cursus

Als het volgen van een fysieke Alpha niet mogelijk of niet gewenst is, kan er gebruik gemaakt worden van de mogelijkheid om de cursus online te volgen. Het ritme van de avonden is vrijwel gelijk aan de fysieke Alpha. De inleidingen bestaan uit de ondersteunende filmpjes van de Alpha-organisatie. Gesprekken n.a.v. de inleidingen worden gehouden via een besloten Zoom-meeting onder leiding van ervaren gespreksleiders. Je kunt je aanmelden via de button voor Online-Alpha. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, start er (weer) en groep.

 

Data (fysieke cursus)

De fysieke cursus (najaar 2020) is inmiddels gestart!

In het voorjaar van 2021 hopen we weer een fysieke cursus te starten.

Locatie

Het gebouw van Royal Mission; De Schutterij 10, Veenendaal.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van Aplha.

Aanmelden

Lijkt het je wat? Meld je dan aan via een van de onderstaande buttons.

Voor de fysiek Alpha (start voorjaar 2021) de button 'Aanmelden Alpha' gebruiken.

Voor de online variant de button 'Aanmelden Alpha Online' gebruiken. 

We zien er naar uit jou te ontmoeten!

 

Voor vragen kun je contact opnemen met contact@mozaiek0318.nl

 

Aanmelden Alpha

 

Aanmelden Alpha Online

 

 

 

Wil je meedoen? Klik dan op de button hieronder voor online registratie.

 

Aanmelden Alpha Online