ALPHA ONLINE

MOZAIEK GROW » ALPHA ONLINE

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om online nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is Alpha Online iets voor jou! In dit Corona-tijdperk bieden we nu de cursus Alpha Online aan.

"Door deel te nemen aan Alpha heb ik ontdekt dat ik nooit meer eenzaam hoef te zijn en dat ik dankbaar kan zijn voor het leven!"

"Mijn gespreksleiders hebben Jezus laten zien. Ik weet nu wie Hij werkelijk is. Hun vragen, antwoorden maar ook oprechte belangstelling hebben mij doen besluiten om mij vandaag te laten dopen."

"Met frisse tegenzin nam ik deel aan Alpha en ik kan nu zeggen dat het een prachtige aanvulling op mijn geloof is geworden. Het geloof doet er toe!"

"Dit was een geweldige ervaring. Het heeft mijn leven verrijkt. Ook ik heb al mijn verdriet, twijfel en zorg opgeschreven en aan het kruis gespijkerd. Dit betekende een doorbraak in mijn leven. God houdt van mij!"
 

Wat is de Alpha Online
Bij Alpha Online krijgt iedereen de mogelijkheid om in een aantal videobijeenkomsten op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!  Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online! Tijdens de Alpha Online sessies trek je samen op met een groep van ongeveer acht verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor.

Wat zijn de onderwerpen
Tijdens de sessies komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons??

Wat kun je verwachten
Alpha Online is nieuw. Het is een ontspannen, online cursus waarin je optrekt met ongeveer acht mensen en twee groepsleiders. Je ontmoet elkaar via video-conferencing en leert elkaar op die manier kennen. Elke week op dinsdag- of donderdagavond is er een sessie van Alpha Online. De sessies beginnen met online ontmoeting. Nadat je elkaar hebt ontmoet kijk je naar een eigentijdse, boeiende inleiding over een specifiek thema (video-boodschap). Vervolgens bespreek je het onderwerp in je groep. Lijkt het je wat? Meld je dan aan. We zien er naar uit jou te ontmoeten.

Wanneer start Alpha Online
De cursus Alpha Online wordt aangeboden op dinsdag- en donderdagavond. Je kunt zelf kiezen welke avond voor jou het beste past. Op dinsdag 28 of donderdag 30 april beginnen de eerste sessies. Deze starten om 20.00 uur. In totaal duurt Alpha Online 10 weken met in totaal 15 sessies. Een sessie duurt maximaal 90 minuten.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van Alpha Online.

Aanmelden
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Wil je meedoen? Klik dan op de button hieronder voor online registratie.

 

Aanmelden Alpha Online